Web Recht, de zelflerende oplossing voor vragen over internetrecht.

 Web Recht in ontworpen in opdracht van Rechtswinkel De Clinic. Met Web Recht  vinden internetgebruikers op een slimme manier meer informatie over juridische vraagstukken waar ze niet uitkomen op het gebied van internet en media-wetgeving. Web Recht is zelflerend en kan niet alleen het juiste antwoord bepalen, maar ook de juiste vraag.

Probleem

Of je nu wil of niet, dagelijks heb je te maken met het Nederlandse recht, ook als je online bent. Voor veel mensen en ondernemingen levert dit vragen op; hoe zit het met auteursrecht, cybercrime, patenten en hoe bewaak ik mijn intellectueel eigendom? Rechtswinkel De Clinic probeert deze vragen te beantwoorden. De Clinic bestaat uit een groep enthousiaste rechten-studenten en wordt ondersteund door gerenommeerde advocatenkantoren. Hoewel voor complexe kwesties persoonlijke hulp altijd het beste is, signaleerde de Clinic ook veel herhalende situaties. De vraag van De Clinic was daarom ook: “Hoe zorgen wij ervoor dat wij op een efficiente en onafhankelijke manier onze kennis kunnen delen met het publiek?”

Oplossing

Met de SEO-geoptimaliseerde vraagbaak Web Recht hebben wij een antwoord gecreeërd op de vraag van de Clinic. Met Web Recht kunnen de medewerkers van de Clinic een database aanleggen van de meest voorkomende situaties rondom internet en mediawetgeving. Door middel van het zelflerende vermogen van deze database worden bezoekers begeleid in het vinden van een antwoord, maar ook de juiste vraag. De taal van juristen is vaak niet die van ons, waardoor het soms lastig is meer te weten komen over je probleem. Web Recht is ontworpen met dit in gedachten.