Verbeterdebuurt is dé participatiesamenleving

Meld problemen en ideeën op Verbeterdebuurt

Verbeterdebuurt is over de jaren uitgegroeid tot een veel gebruikt platform (300+ aangesloten gemeenten en tienduizenden meldingen) dat zorgt dat jij je meldingen en slimme ideeën eenvoudig kan delen met je gemeente en je leefomgeving. Daarnaast geeft Verbeterdebuurt je de kans meer te doen met je melding en écht te participeren.

Probleem

Iedereen heeft een mening over zijn buurt of omgeving, waarom tasten overheden dan vaak in het duister bij het vinden van wat belangrijk is voor buurtbewoners? Wij observeerden dat een gemiddelde inwoner van Nederland slechts 1 keer in de 8 jaar een melding openbare ruimte doet. Hoe verlaag je de drempel, zodat je meer input van bewoners krijgt?

Oplossing

In plaats van af te wachten totdat alle gemeenten in Nederland inzagen dat beleid uiteindelijk beter wordt van toegenomen input van bewoners, besloten wij het gewoon te doen en het onafhankelijke Verbeterdebuurt te creeëren. Een platform waarop mensen simpel, transparant en laagdrempelig hun melding over de buurt kwijt kunnen aan hun gemeente. Maar niet alleen klagen. Heb je een goed idee? Die kun je ook kwijt op Verbeterdebuurt en via het platform steun verzamelen en een plan smeden om te zorgen dat het realiteit wordt.

Tegenwoordig is Verbeterdebuurt ondergebracht bij Stichting Verbeterdebuurt, die ervoor zorgt dat Verbeterdebuurt onafhankelijk en voor de melder blijft.

 De veelbesproken participatie-samenleving van de Troonrede 2013? Die bestaat al op Verbeterdebuurt sinds 2008.