Social Strategy Talk: Nadenken over Social Media in 2008

Social Strategy Talk  was een online platform over Social Media in haar prille beginfase (2008). De basis van SST was een serie offline events met internationale sprekers, georganiseerd voor professionals, fans en geinteresseerden. Centraal stond het uitwisselen en opdoen van het kennis over social media gebruik en haar mogelijkheden.

Probleem

Het is 2008. Het gros van de Nederlanders is lekker aan het “Hyven”, maar de opkomst van Twitter en Facebook zijn onomstotelijk. Uit een natuurlijke nieuwsgierigheid volgden de mensen achter CreativeCrowds en Sogetti deze prille ontwikkelingen van social media op de voet. Wat bleek? Deze ‘nieuwe’ sociale media riepen veel vragen op bij professionals:  “Hoe ga ik om met social media op de werkplek?”, “Hoe breng ik mijn boodschap goed over?”, Hoe voorkom ik negatieve social media over mijn merk?”.

Oplossing

Tegenwoordig kijkt niemand meer op van een onderzoek over Facebook en sociale cohesie, maar in 2008 was die informatie maar zeer beperkt beschikbaar en niet specifiek. Daarom creërden we samen met Sogetti een on- en offline platform avant la lettre om deze kennis en vaardigheden naar de Nederlandse realiteit te vertalen door online te informeren en offline te verzamelen.